GPS-sporing via OBD II

Alle biler fremstillet siden 1996 har en OBD II port. Det er denne port, du skal tilslutte din Keatech GPS-enhed, så er du i gang. Det kræver hverken mekaniker eller værktøj – kun 1-2 minutters arbejde.

Hvad er OBD?

OBD står for On-Board Diagnostics, og er en standard for diagnostik og rapportering i køretøjer, der har eksisteret siden 60’erne.

Der har gennem tiden været flere versioner af denne standard, men i dag er OBD II (OBD 2) den suverænt mest udbredte. I køretøjer hører standarden dermed sammen med en – også kaldet et diagnoseudtag – som man kan tilslutte forskellige enheder, for at få adgang til  diagnostik og rapporter vedrørende køretøjet.

Blandt andet benyttes OBD II porten når din bil er til mekaniker. Det er denne port, som mekanikeren tyr til, når bilens fejlkoder skal aflæses.

Har min bil en OBD II port?

Hvis din bil er fremstillet inden for de sidste 20+ år, så har den en OBD II port. Mere bestemt blev det en etableret standard fra og med 1996.

Porten sidder forskellige steder afhængig af bilmærke- og model. Heldigvis er det nemt at finde portens placering – kig i manualen søg online eller brug dette site, hvor du nemt kan fremsøge din bil og derefter se et billede af, hvor OBD 2-stikket er placeret.

Foruden at kunne være adgang til diagnostik, så giver OBD II porten en lille smule strøm, hvilket er perfekt til GPS-sporingsenheder, som Keatech gør brug af. Du skal dermed ikke bekymre dig om flade batterier eller opladninger – det kører bare.

Sådan finder du bilens OBD II port

Tjek manualen, eller gå ind på wikiobd.co.uk - her vælger du bare bilmærke og -model, og så kan du billederne se, hvor porten er placeret.

Tilslut din Keatech GPS-enhed

Som du kan læse her, er det meget nemt at finde og bruge OBD II-porten i dit køretøj.

Hvis du har modtaget GPS-enheder fra Keatech, er det eneste du skal gøre, at tilslutte disse til dine bilers OBD II port. Derefter kan du logge ind og bruge systemet. Det er nemt og tager ikke mere end 1-2 minutter per bil at gøre.

Vores sporingsenheder kan dermed også nemt flyttes. Det er især smart, når man skal skifte bilerne ud f.eks. i forbindelse med leasingudløb.

Her afmonterer man enheden og placerer den i en anden bil. Alle informationerne er gemt på din Keatech konto, og arbejdet med flådestyring kan dermed fortsætte ugeneret og ufortrødent.

Lyst til at vide mere om OBD-2 eller Keatech?

Så lad os tage en snak om, hvordan flådestyring med Keatech kan være relevant for dig og din virksomhed.

Du får ikke en traditionel sælger i røret – og hvis et godt råd er alt, hvad du har brug for, så giver vi også gerne det.

Bliv ringet op

Lad os svare på dine spørgsmål. Vi kan hurtigt fortælle, hvorfor Keatech er den billigste og bedste løsning på markedet.